Over Jaap Hak – Bedrijfsarts Amsterdam

Mensen en organisaties beter maken: dat is waar Attension voor staat. Wanneer mensen werk doen wat zij aankunnen, leuk vinden en waar zij een passie voor voelen, kunnen zij boven zichzelf uitstijgen. Dit geeft hen namelijk de energie om het werk met een tevreden gevoel uit te voeren. Dankzij het juiste inzicht staat het plezier in het werk altijd centraal en wordt verzuim voorkomen. Vanuit die gedachte levert bedrijfsarts Jaap Hak – de drijvende kracht achter Attension – sinds 2002 een bijdrage aan het werkvermogen en werkplezier van werknemers en werkgevers. Jaap is sinds 1995 BIG geregistreerd als bedrijfsarts in Amsterdam. De adviezen van Attension hebben altijd betrekking op het werk, de gezondheid en de balans daartussen. Er worden drie diensten aangeboden: verzuimbegeleiding, verzuimpreventie en medische keuringen, ook wel bekend als Preventief Medisch Onderzoek (PMO).

De oplossing voor ieder probleem begint met het geven van aandacht (attention). Door aandacht te besteden aan oplossingen, ontstaat er een weg naar de nieuwe, gewenste situatie. Dit proces levert vaak spanning (tension) op en weerhoudt mensen ervan om naar de oplossing toe te werken. Het is echter onvermijdelijk: er moet tot een oplossing gekomen worden en een transformatie worden doorgemaakt. Dat traject aan willen gaan; dat is waar Attension voor staat. Het doel is dat mensen leuk werk hebben, wat ze goed aankunnen.
Na afronding van de bedrijfsartsenopleiding CORVU in Amsterdam, ging Jaap Hak in 1995 aan de slag als BIG geregistreerde bedrijfsarts in Amsterdam. Na verschillende rollen te hebben vervuld in de gezondheidsdienstverlening bij de Arbodienst Amsterdam en KLM Arbo Services, richtte hij in 2002 Attension op. Vanuit Attension treedt Jaap op als bedrijfsarts en adviseur op het gebied van verzuim, arbeidsomstandigheden en Preventief Medisch Onderzoek. De opdrachtgevers van Attension zijn werkzaam in de luchtvaartsector, zakelijke dienstverlening, industrie, grafische sector, horeca, schoonmaak, detailhandel, gezondheidszorg en het onderwijs en transport.
,,Ik ben een bedrijfsarts met groot enthousiasme voor het vak. Werken vind ik zelf namelijk heel belangrijk. En het is dan ook mooi om een bijdrage aan het werkvermogen en werkplezier van anderen te kunnen leveren. Zelf blijf ik gezond door op mijn voeding te letten, drie keer per week te sporten, aandacht aan mijn familie en omgeving te besteden en elke dag met plezier mijn werk uit te voeren. In mijn vrije tijd zet ik mij in als scheepsarts voor het zeilschip de Eendracht. De missie van de Eendracht is om de jeugd met zeezeilen in contact te brengen.”
Download klachtenreglement
Download privacyreglement
Opdrachtgevers
Verzuimbegeleiding
Contact opnemen