Attension-PMOOrganisaties die werkzaam zijn in de industriële branche – zoals bouwbedrijven, de brandweer, defensie, transport, olie- en gasindustrie en offshore – kunnen rekenen op de medische keuring van Attension. Het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is bestemd voor alle branches waarin een verminderde fysieke gesteldheid een negatief effect of zelfs ernstige gevolgen kan hebben voor werknemers en hun omgeving. Dankzij het PMO wordt de fysieke gesteldheid meetbaar gemaakt, zodat de voortgang hiervan gemonitord kan worden en complicaties kunnen worden voorkomen.

Werkwijze PMO

De werkwijze is afhankelijk van het type werk en de risico’s, die daar bij horen. De inhoud en frequentie van de medische keuringen worden daarom afgestemd op de specifieke rollen, die werknemers vervullen. Denk bijvoorbeeld aan een longonderzoek voor timmermannen en een oogmeting voor piloten.

Risico’s en ongevallen voorkomen

Het Preventief Medisch Onderzoek is aanleiding voor een individueel advies over gezondheid. Het dient tevens als een stimulans om preventief met de fysieke gesteldheid van werknemers bezig te zijn. Als gevolg kunnen risico’s en ongevallen in de werkomgeving voorkomen worden en voldoet de organisatie aan de wet- en regelgeving.

Verzuimbegeleiding
Verzuimpreventie
Contact opnemen